Gemeente
Amsterdam

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar

0 0


Ontwerpwedstrijd

In de vorige fase van het project hebben Amsterdammers de locatie gekozen voor de laatste boodschap van oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Een beschrijving van de gekozen locatie vind je hieronder. In deze fase van het project kunnen ontwerpen ingediend worden. Iedereen kan een idee indienen hoe de laatste woorden van Van der Laan het beste kunnen worden weergegeven. Lees voordat je gaat ontwerpen eerst even goed de ontwerprichtlijnen! Je kunt een ontwerp indienen dat je digitaal gemaakt hebt, of gewoon een foto van een ontwerp op papier. Om je hierbij te helpen kan je onderaan deze pagina sjablonen vinden.

“Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.”
Vaarwel,
Eberhard van der Laan

Ontwerp maken

Het maximale oppervlak dat je tot je beschikking hebt op de toren is ongeveer 4,15 bij 5,20 meter. Het is niet verplicht om je ontwerp zo groot te maken, kleiner mag ook.

Om je te helpen met het ontwerpen zijn er drie sjablonen beschikbaar. Het A4 print-sjabloon (pdf) kun je uitprinten en gebruiken om op papier een ontwerp te maken. Het jpeg-sjabloon is een witte afbeelding met de juiste afmetingen om digitaal aan de slag te gaan. Het Photoshop-sjabloon heeft verschillende lagen waarop ook een foto van de toren zichtbaar is, om je een idee te geven van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien.

Als je liever op een andere manier te werk gaat, houd dan rekening met de aanbevolen minimale resolutie van 700 pixels breed en 877 pixels hoog.

Ontwerp insturen

Je kunt afbeeldingen van ontwerpen uploaden in het .png of .jpg bestandsformaat. In het uploadformulier heb je nog de mogelijkheid om je ontwerp op de juiste plaats op de muur te positioneren door deze te schuiven en te schalen.

Als je een ontwerp op papier maakt kun je deze met je computer scannen en dan uploaden. Ook kan je met je smartphone naar het uploadformulier gaan. Je kunt dan je camera gebruiken om een foto van je ontwerp te maken.

Let op: Bewaar je originele ontwerp goed! Deze hebben we mogelijk nog nodig als jouw inzending tot winnend ontwerp wordt gekozen!

Start Info Ontwerpen Stemmen